Termékek Menü

Egyiptomi vándorsáska tartása

Czucka Árpád
2017. 04. 13. 12:54:00
Egyiptomi vándorsáska tartása Hogyan tartsuk kedvenceink kedvenceit?

Az Egyiptomi vándorsáska a szárazságot és a meleget kedveli. Rosszul tolerálja a páratartalom megemelkedését a tároló edénybe, ami fakadhat lédús táplálékból, permetezéses itatásból, elégtelen szellőzésből, alacsony hőmérsékletből is. Ezek bármelyike az állomány elhullásához vezethet.

A lédús táplálék, legyen az gyümölcs vagy zöldség, rendszeres táplálásra teljesen alkalmatlan és káros a számukra mivel az emésztőrendszerükben káros baktériumok elszaporodásához vezethet, plusz a páratartalmat is kritikus szint fölé emelheti a tároló edényben.

NINCS SZÜKSÉG ITATÁSRA!

Ajánlott a fű félék etetése frissen szedve, naponta többször és a maradék eltávolítása a tárolóból, amire szükség sincs ha annyit adunk egyszerre amit el is fogyasztanak.

Nagyon fontos a száraz eleség felkínálása, amit búzakorpa és rovartáp 2:1 arányú keverékéből állíthatunk össze. Ezt is minden nap frissen szolgáljuk fel és csak annyit, amit meg is esznek 1nap alatt, mert az összetaposott, ürülékkel szennyezett táplálék már nem alkalmas az etetésükre.

Fontos figyelni ezekre a körülményekre ahhoz, hogy akár hetekig jó állapotba eltarthassuk kedvenceink kedvenceit.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egyiptomi vándorsáska